Over ons

Ik ben Amy de Groot-Boschman en ik deel mijn leven met mijn geweldige man Kevin in ons knusse rijtjeshuis in Bergen op Zoom. Ons huis wordt opgefleurd door onze vrolijke Welsh Corgi Pembroke, Luna, twee ondeugende katten Lizzy en Faya, en onze gevederde vrienden, Shadow en Romeo.

Sinds 12 september 2023 mag ik mezelf met trots de eigenaar van de kennel Tails from Wales noemen. Dit was het startsein voor het plannen van Luna's allereerste nestje. Wat bracht me ertoe om een Welsh Corgi Pembroke fokker te worden? Dat was mijn diepgewortelde liefde voor het ras en mijn verlangen om bij te dragen aan het behoud ervan. Niets is belangrijker voor mij dan de gezondheid van onze Luna, die volledig is getest, is helemaal klaar om haar fijne genen door te gaan geven. Samen gaan we dit avontuur tegemoet.

In 2004, werd mijn liefde voor het Welsh Corgi Pembroke ras geboren toen mijn ouders hun allereerste Corgi, Daisy, verwelkomden. Ze zochten naar een kleinere herder om het gat te vullen dat was ontstaan na het verlies van onze witte herder. Het was liefde op het eerste gezicht, want de Welsh Corgi Pembroke bleek de perfecte match.

De Welsh Corgi Pembroke heeft me compleet ingepalmd doordat het kleine honden zijn, maar met een enorm karakter en hele grote werklust. Daisy was een zoet dametje, maar met een eigenzinnig kantje - ze liet duidelijk blijken wanneer ze het ergens niet mee eens was.

Showen & gezondheidstesten

Het showen begon met een duidelijk doel in gedachten: de Welsh Corgi Club Nederland stelt als vereiste dat je hond minstens twee keer is gekeurd voordat je kunt fokken.

Gelukkig bleek Luna het showen ook leuk te vinden, vooral het moment waarop ze op tafel staat en zorgvuldig wordt beoordeeld door de keurmeester. In 2022 verdiende Luna haar Belgische Jeugdkampioenschap, een prestatie waar ik nog steeds enorm trots op ben.

Fokken met Luna is voor mij een manier om verantwoord bij te dragen aan het behoud van het prachtige Welsh Corgi Pembroke ras. Luna heeft uitgebreide tests ondergaan, zoals vereist door de rasvereniging. Heupdysplasie, oogziektes en Degeneratieve Myelopathie. Haar resultaten vind je terug op haar pagina. Daarnaast hebben we ook een Embark DNA-test voor haar uitgevoerd om haar genetische gezondheid te waarborgen. We zetten ons volledig in voor het welzijn en de gezondheid van Luna en haar toekomstige nakomelingen.”

Welzijn en socialisatie

Luna’s welzijn en socialisatie zijn van het grootste belang voor mij. Vanaf het moment dat ze bij ons kwam, hebben we ons samen ingezet voor haar ontwikkeling. We begonnen met puppycursussen en showtraining, en in 2023 breidden we dat uit met een cursus voor gevorderde gehoorzaamheid en deelname aan het ‘aaihondenteam.’ Dit laatste betekent dat Luna is getest op haar gedrag en geschikt is bevonden om verzorgingstehuizen en scholen te bezoeken. Ze geniet met volle teugen van dit werk, want wie kan die heerlijke koekjes en knuffels weerstaan?

Onze toekomstige puppy’s zullen ter wereld komen in onze gezellige woonkamer en zullen ook daar opgroeien. Hier leren ze al snel alle alledaagse huishoudelijke geluiden kennen, zoals het gezoem van de stofzuiger, de achtergrondruis van de televisie en zelfs het gelach van visite. Bovendien maken ze in ons huis al vroeg kennis met onze speelse katten, Lizzy en Faya, en onze vogels.

We zijn vastbesloten om ervoor te zorgen dat onze puppy’s goed gesocialiseerd worden voor ze naar hun nieuwe baasjes vertrekken. Bij mooi weer nemen we ze dan ook mee naar buiten in een comfortabele wandelwagen. Zo maken ze kennis met de wereld buiten onze woonkamer muren en raken ze vertrouwd met het geluid van passerende auto’s, fietsers en scooters. Bovendien introduceren we ze aan halsbandjes en wandellijnen, zodat ze deze alvast leren kennen voordat ze naar hun nieuwe, liefdevolle gezinnen vertrekken. We streven er ook naar om vast te beginnen met zindelijktraining, zodat ze een goede start krijgen in hun nieuwe huisje.